Met ruim 35 leden reisden we 16 april 2019 naar het noorden van de Brabantse Wal om in Steenbergen twee kassencomplexen te gaan bezoeken. Het is een mooie traditie geworden om naast gezelligheid ook wat de leren tijdens een uitje. We werden bij beide bedrijven hartelijk ontvangen en rondgeleid tussen de planten. We leerden hoe de teelt werkt en stonden verbaast te kijken naar de computergestuurde karretjes waar de medewerkers voorzichtig de producten inlegden. Aan het eind van de dag stond Jeremy Voormolen ons in de hal van de kas op te wachten met zijn green-egg BBQ’s. Hij ging voor ons koken met producten uit de kas én meegebrachte ingrediënten van onze leden. Op deze wijze maakten we kennis met bijvoorbeeld het bokkenvlees van de geiten van Costa Cabrita uit Huijbergen.
Ook aardbeien, asperges, kaas en likeur kwamen op tafel. Met onze buikjes goed gevuld en leuke indrukken rijker gingen we rond 22:30 uur richting huis.
Met dank aan het organiseren door Wim Withagen.

Hieronder ook nog het recept van het hoofdgerecht:

Runder Geiten Stoverij

1 kg doorregen runderlappen
1 winter wortel
½ Knolselderij
1 ui
1 prei
1/2 glas rode wijn
2 lepels groene curry pasta
1 blik kokosmelk
2 dl runder bouillon
2 lepels ketchup
1 potje rundvlees kruiden
2 teentjes knoflook
1 takje rozemarijn
1 takje tijm

Kruid het vlees met de kruiden, gril deze eerst op de bbq aan.
Snijd het vlees in grove blokken 2×2 cm, maak de groenten schoon, schil deze en snijd de groenten in grove blokken 2×2 cm.
Kruid het vlees met de rest van de kruiden en bak deze aan in de oven, voeg er de groenten aan toe en fruit deze mee aan. Voeg er knoflook,tijm en rozemarijn aan toe en blus af met rode wijn.
Doe er een halve tube ketchup bij en als laatste kokosmelk, hij mag nu niet meer koken.
Zet het deksel erop en laat 2 uur zachtjes garen op de BBQ , zorg dat de temperatuur ongeveer 150 graden is.
Serveer dit in een diep bord.

2 aubergines
2 lepels miso pasta
2 lepels sake
2 lepels mirin
1 lepel sushiazijn
20 gr suiker

Snijd de aubergines in de lengte doormidden, kerf er wat sneetjes in en pof deze op de bbq 20 minuten. Maak een mengsel van miso,sake,mirin,sushiazijn en suiker. Kook het 5 minuten door en smeer over de aubergines.