januari 22, 2020 Agenda Geen reacties

Wat betekent BHV eigenlijk? En hoezo verplicht??

BHV staat voor “bedrijfshulpverlening”. Een BHV’er kan bij calamiteiten en in andere situaties waarin (medische-) hulp is geboden, levensreddende handelingen uitvoeren alsmede verzorgen en zorg dragen voor onder andere brandbestrijding en het veilig evacueren van het pand.
Een BHV cursus (of BHV training) dient ter opleiding van bedrijfshulpverleners.
De ARBO-wet bepaalt zelfs dat er binnen organisaties minimaal één, en soms meerdere BHV’ers, aanwezig moeten zijn. Deze BHV’ers zijn afkomstig uit de eigen organisatie. Middels het volgen van een BHV-cursus worden zij opgeleid tot gecertificeerd bedrijfshulpverlener en beschikken zij over alle benodigde kennis en vaardigheden om de handelingen die onder BHV vallen uit te voeren.

STOP!
Bedenk nu eens even wat de gevolgen kùnnen zijn…als je onbekwaam bent.
Een BHV cursus kan dus levens redden. Cursisten leren niet alleen EHBO toepassen, maar ook levensreddend handelen, branden blussen en evacueren. Bedrijfshulpverleners zorgen ervoor dat er bij calamiteiten zo adequaat mogelijk wordt gehandeld. Zij kunnen levensreddende handelingen uitvoeren, collega’s instrueren en ervoor zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. Zij zijn de mensen waarop medewerkers vertrouwen bij ongelukken, noodgevallen en andere gevaarlijke situaties en calamiteiten.

Wanneer?

Dinsdag 11 Februari 2020

Speciaal voor onze leden mag één persoon uit je/jullie bedrijf gratis deelnemen aan deze BHV curcus. De dag zal starten om 08:00 uur en eindigt om 16:00 uur. Er kunnen desgewenst meerdere mensen van het bedrijf deelnemen tegen een gereduceerd tarief van €115,- ex btw per persoon.
Optie: deze BHV curcus kan ook mee tellen voor code 95. De kosten hiervoor zijn €25,- en zijn voor eigen rekening.
Deelname is kosteloos voor één persoon; ben je echter na aanmelding niet aanwezig dan wordt je plek wel in rekening gebracht. Tijdens de gehele curcus dag wordt er koffie en thee geserveerd en wordt er een heerlijke lunch verzorgd.

Waar?

Camping Uit en Thuis, Heimolen 56, 4625 DD Bergen op Zoom

Alle leden hebben via de mail een linkje gekregen om zich aan te melden. Heb je dit niet of ben je het kwijt? Bel even met Wim Withagen 06 51 74 90 20